BLOGI: Kummallinen vuosi pakettiin

Kirjoitin kesälomien jälkeen elokuussa, että tunnelma oli tuolloin odottava, emmekä oikein tienneet, mitä syksy tuo tullessaan. ”Odottava” on edelleen tunne, joka on päällimmäisenä mielessämme. Odotamme joulua, vuotta 2021, rokotetta, etätyön loppumista, matkustamisen mahdollisuutta, mutta erityisesti ihmisten kohtaamista, kuten ennen koronaa.

Omassa arjessani käytännössä kaikki työelämän kohtaamiset siirtyivät verkkoon viime keväänä ja ovat jatkuneet tähän päivään asti. Palaverit, ideointisessiot, suunnittelu ja yhdessä tekeminen, arjen kuulumiset, työnantajien tapaamiset, webinaarit, aamukahvit, henkilöstöpäivät – kaikki. Olemme kaikki ottaneet huiman loikan digitaalisessa sekä paikkariippumattomassa työn tekemisessä.

Digiloikka on ollut varmasti vieläkin suurempi Hyrian opetuksen arjessa; opiskelijoilla, opettajilla, ammatillisilla ohjaajilla ja opoilla. Laajennetun etäopetuksen ja -valmennuksen mallin käyttöä jatketaan alkuperäisestä tammikuun 10:nnen päivän takarajasta ainakin tammikuun loppuun saakka. Mitä sen jälkeen tapahtuu – emme kukaan tiedä. Toivomme, että paluu edes hybridimalliin olisi silloin jo mahdollista.

Ehkä juuri se tässä vaivaakin itseäni. Tämä ei ole asia, johon on etukäteen määriteltävissä päivämäärä. En tiedä, koska palaamme pitämään palavereita työkavereiden tai yhteistyökumppaneidemme kanssa kasvotusten. Mutta tästäkin huolimatta ensi vuotta on jo suunniteltu ja suunnitellaan epävarmuudesta huolimatta. Paikalleen ei voi jäädä polkemaan.

Olen ilokseni päässyt kuulemaan työelämän arjesta upeita ja innovatiivisia ratkaisuja palvelujen ja tuotteiden kehittämisestä tänä kummallisena ja haasteellisena vuotena. Ehkä mieleenpainuvin hetki oli kuunnella ravintolayrittäjä Henri Alénia, joka mm. lanseerasi korona-keväänä Suomen nopeimman karjalanpaistin uutena tuotekonseptina. Hänen tarinassaan kiteytyi moni tämän päivän työelämän taito; innovatiivisuus, rohkeus, vastuunkanto, yhteistyö ja avoimuus.

Toivotamme täältä Hyria Business -palveluista kaikille rauhallista joulua ja sydämen täydeltä onnea ja terveyttä vuodelle 2021! Toivottavasti nähdään pian

Elina Oinaanoja - Hyria Business -palvelut
Elina Sinivuori
puh. 040 760 9765
Hyria Business -palvelut

Kirjoittaja on Hyria Business -palveluiden yhteyspäällikkö.

”Olen tehnyt lähes 10 vuotta Hyrian ja työelämän rajapinnassa töitä ja tiedän, että meillä löytyy monia ratkaisuja yritysten osaamisen tarpeisiin”.