BLOGI: Oppisopimus elää ja voi hyvin

Törmäämme välillä edelleen siihen käsitykseen, että yrityksessä koetaan oppisopimus jotenkin byrokraattisena ja hankalana. Haluan tässä nostaa esiin viisi perustelua, miksi tuo ei enää pidä paikkaansa ja oppisopimus on täynnä mahdollisuuksia:

1. Motivointi
Ensinnäkin – oppisopimus on huippumahdollisuus kouluttaa osaavaa työvoimaa. Se motivoi opiskelijaa, kun taustalle on tehty työsopimus. Hän pääsee tekemään aitoja, oikeita työtehtäviä ja oppimaan uutta siinä samalla.

2. Monipuolisuus
Voit kouluttaa oppisopimuksella joko olemassa olevaa henkilöstöä (myös esimiehiä) tai rekrytoida uuden työntekijän. Voit aloittaa tekemällä ensin vain muutaman kuukauden oppisopimuksen yhteen tutkinnon osaan. Tämä toimii erityisen hyvin esim. kesällä tai kausityövoiman tarpeessa.

3. Moderni
Sopimuspaperit tulee toki solmia edelleenkin ja sopimusjaksolle tehdään yhdessä suunnitelma työtehtävistä, tavoitteista ja sovitaan pelisäännöistä. Meillä Hyriassa on käytössämme sähköinen allekirjoitus, joten se helpottaa aloitusta huomattavasti.

4. Kannustin
Tapasin juuri hiljattain riihimäkeläisessä pk-yrityksessä työtä tekevän, innokkaan, juuri peruskoulun päättäneen nuorenmiehen. Hänen koulutusmyönteinen työnantajansa oli palkannut hänet oppisopimuksella töihin ja tarjoaa näin loistavan tavan yhdistää työn ja opiskelun.

5. Vaikutus työnantajamielikuvaan
Kun haluatte panostaa henkilöstönne osaamiseen kannustavalla, sitouttavalla ja edullisella tavalla – oppisopimus sopii siihen loistavasti! Tämä panostus lisää henkilöstön tyytyväisyyttä ja he kertovat siitä varmasti myös muille.

Oppisopimus siis elää ja voi hyvin. Se kehittyy jatkuvasti ja muuntautuu sekä työpaikan että opiskelijan tilanteeseen ja tarpeeseen.

Elina Oinaanoja - Hyria Business -palvelut
Elina Sinivuori
puh. 040 760 9765
Hyria Business -palvelut

Kirjoittaja on Hyria Business -palveluiden yhteyspäällikkö.

”Olen tehnyt lähes 10 vuotta Hyrian ja työelämän rajapinnassa töitä ja tiedän, että meillä löytyy monia ratkaisuja yritysten osaamisen tarpeisiin”.


#Oppisopimusviikko2020 järjestetään valtakunnallisesti 5. – 11.10.2020. Viikkoa vietetään jo neljättä kertaa. Viikon tarkoituksena on, että mahdollisimman moni kuulisi työelämässä oppimisen lukuisista mahdollisuuksista sekä toisi esiin ammatillista osaamistaan!