Teknologia – Megatrendit

Teknologian kehitystä ei pitäisi nähdä uhkana. Me koemme, että se on mahdollisuus. Se tarjoaa hienoja mahdollisuuksia hyvään elämään ja kestävään hyvinvointiin tulevaisuudessa. Uudenlaiset talouden ja tekemisen muodot yhdistettynä teknologiaan tukevat ihmisten ja yritysten voimaantumista, merkityksellistä tekemistä ja hyvinvointia sekä ekologista, maapallon kantokyvyn rajoihin sopeutuvaa toimintaa.

Meidän on löydettävä kestäviä ja hyviä tapoja toimia monimutkaisessa ja vaikeasti ennustettavassa toimintaympäristössä. Paraskaan teknologia ei toimi, mikäli sitä ei oteta käyttöön. Kaikessa tulevaisuuden teknologian hyödyntämisessä tulee huomioida maailman megatrendit – ratkaisuiden tulee vastata ajan henkeä ja olla eettisesti kestäviä. Kehityksen haltuunotto vaatii ihmisen ja teknologian uudenlaista liittoa – vahvaa motivaatiota ja kykyä uudistua.

Ajassamme vaikuttavia ja huomioitavia trendejä ovat mm. kansainvälisyys, digitaalisuus, teknologiakehitys, esim. robotisaatio, keinoäly, jotka johtavat koneiden ja ihmisten uudenlaiseen liittoon. Työ ja työelämä on murroksessa. Luovuus ja innovaatiot, terveys ja hyvinvointi, elämysteollisuus sekä kestävä kehitys vaikuttavat globaaleina ilmiöinä.

Kiinnostuitko?