Parempaa bisnestä digitaalisuutta hyödyntäen megatrendit huomioiden?

Teknologian kehitystä ei pitäisi nähdä uhkana. Me koemme, että se on mahdollisuus. Se tarjoaa hienoja mahdollisuuksia hyvään elämään ja kestävään hyvinvointiin tulevaisuudessa. Uudenlaiset talouden ja tekemisen muodot yhdistettynä teknologiaan tukevat ihmisten ja yritysten voimaantumista, merkityksellistä tekemistä ja hyvinvointia sekä ekologista, maapallon kantokyvyn rajoihin sopeutuvaa toimintaa.


Kaikki uudet teknologiat ovat hyökkäyksiä olemassa olevia rakenteita vastaan. Tämä aiheuttaa esimerkiksi työntekijöissä pelkoa työpaikkojen puolesta. Siksi uusi tuote pitää myydä osaksi olemassa olevaa, mutta entistä tehokkaampaa, tuotantoa. Teknologia mahdollistaa rajattoman määrän mahdollisuuksia tuoda uutta lisäarvoa asiakkaille.

–  teknologian ja digitalisaation asiantuntija Valtteri Tuominen

Meidän on löydettävä kestäviä ja hyviä tapoja toimia monimutkaisessa ja vaikeasti ennustettavassa toimintaympäristössä. Paraskaan teknologia ei toimi, mikäli sitä ei oteta käyttöön.

 

Lean ei ole tuotannon tehostamisen temppukokoelma, vaan ylivoimaiseen asiakashyötyyn tähtäävä koko yrityksen läpileikkaava kulttuurimuutos. Lean parantaa radikaalisti yrityksen asiakastyytyväisyyttä, kilpailukykyä ja taloudellisia tunnuslukuja.

– leanin rautainen ammattilainen Jarmo Puputti

Kaikessa tulevaisuuden teknologian hyödyntämisessä tulee huomioida maailman megatrendit – ratkaisuiden tulee vastata ajan henkeä ja olla eettisesti kestäviä. Kehityksen haltuunotto vaatii ihmisen ja teknologian uudenlaista liittoa – vahvaa motivaatiota ja kykyä uudistua.

Ajassamme vaikuttavia ja huomioitavia trendejä ovat mm. kansainvälisyys, digitaalisuus, teknologiakehitys, esim. robotisaatio, keinoäly, jotka johtavat koneiden ja ihmisten uudenlaiseen liittoon. Työ ja työelämä on murroksessa. Luovuus ja innovaatiot, terveys ja hyvinvointi, elämysteollisuus sekä kestävä kehitys vaikuttavat globaaleina ilmiöinä.

HBI:n asiantuntijat auttavat liiketoiminnan kehittämisessä – Lähde kehittämisen tielle tekemään parempaa bisnestä!

Kiinnostuitko?